cocuk-dis-e1639989117525

Çocuk Diş Hekimliği

Çocuk diş hekimi çocukların diş sağlığı ile ilgili çalışan diş hekimidir.

box-image-2-bg
admin-ajax-1

Çocuk Diş Hekimi

Çocuk Diş Hekimliği

Çocuk Diş Hekimliği (Pedodonti) ve Çocuk Diş Hekimi (Pedodontist) Nedir?

Pedodonti (çocuk diş hekimliği) bebeklik çağından itibaren çocukların süt ve daimi dişlerinin sağlığını takip ve tedavi eden diş hekimliği dalıdır. Bu alanda çalışan diş hekimine çocuk diş hekimi (pedodontist) denir. Bursa Hira Diş Çocuk Diş Kliniğimizde her yaştan hastalarımıza diş tedavisi uygulayabilmek adına gerekli bütün hizmetler verilmektedir. Yaşı çok küçük veya fazla stres-korkuya sahip çocuk hastalarımızın tedavilerini ise gerekli testler ve değerlendirmeler yapıldıktan sonra mahsuru olmadığı durumlarda genel anestezi altında sağlıklı bir şekilde yapabilmekteyiz. Koruyucu diş hekimliği idealimiz ışığında her yaştan hastamıza tavsiye ettiğimiz gibi çocuk hastalarımızın da sağlık durumunu belli periyotlarla takip altında tutmaktayız. Düzenli diş fırçalama ve ağız bakımı eğitimlerini randevular esnasında vermekteyiz. ‘Bilinçli nesiller ve sağlıklı bir gelecek için çocuklar en büyük hazinemizdir.’

Çocuğunuzun İlk Diş Hekimi Kontrolü Ne Zaman Olmalıdır?

İlk diş hekimi muayenesinin ilk süt dişi çıktıktan sonra (genellikle 6 ay – 1 yaş arasında) yapılması önerilmektedir. Pedodontistin hedefi çocuğunuzu çürüksüz ve sağlıklı bir geleceğe hazırlamaktır. Önemli olan çocuğunuzun çürük ya da başka bir problem oluşmadan diş hekimiyle tanıştırılmasıdır. Çocuğun ilk randevuda edindiği tecrübe ve hekime olan guveni onun ileride karşılaşabileceği durumlara karşı hazırlanmasında büyük önem taşımaktadır. Bu sebeple çocuğunuzun ilk diş hekimi randevusunu asla ertelemeyin. Hira Diş Çocuk Diş Kliniğimizden randevu alabilirsiniz.

İlk Çocuk Diş Hekimi Muayenesinden Önce Dikkat Etmemiz Gerekenler Nelerdir?

Tedavi öncesinde yapılmasından çok yapılmaması gerekenler daha büyük önem taşımaktadır. Tedavi öncesinde çocuğunuza “korkma, hiç acımayacak” gibi cümleler kurmayın. Bu tür cümleler çocukların bilinçaltında acıyabileceği fikrini doğurabilir. Çocuğunuza diş randevusundan sonra hediye ile ödüllendirmeyin. Ödüllendirme çocuğunuzun işlemi zor bir işlem olarak algılamasına neden olur. Çocuğunuza geçmişteki diş hekimi koltuğundaki iyi veya kötü deneyimlerinizden bahsetmemeniz daha yararlı olacaktır. Çocuğunuza; eğer doktora gitmezse dişlerinin daha çok çürüyeceği ve sonrasında iğne yapılıp çekilmek zorunda kalabileceği gibi korkutucu cümleler kurmayın. Çünkü tüm bu korkuttuğunuz işlemler bir gün çocuğunuzun gerek duyabileceği tedaviler olabilir. Diş hekiminin dişlerine bakmaktan başka hiçbir şey yapmayacağı konusunda da çocuğunuza söz vermeyin. Bırakın çocuğunuz ve çocuk diş hekimi ilk randevu için yapılacaklara beraber karar versinler.

Çocuğumu Tedavi Seanslarına Getirirken Neler Yapmalıyım?
Çocuğunuzu tedavi randevularına özellikle anne-baba olarak sizlerin getirmesini tercih ediyoruz. Çocuğunuzu tedavi randevusuna aksi söylenmediği sürece mutlaka tok getiriniz. Diş tedavilerini çok uyumlu olarak yaptıran çocuklar, yoruldukları ve sıkıldıkları zaman bir anda çok uyumsuz olabilirler. Bu durum, sonraki randevularını da olumsuz yönde etkileyebilir. Bu nedenle çocuklarınıza ve hekiminize daha çok işlem yapılması yönünde ısrar etmeyin. Çocuğunuz tedavi olurken ona “acıyor mu? yoruldun mu?” gibi motivasyonlarını bozabilecek sorular yöneltmeyin.
cocuk-dis-e1639989117525

Tedaviden Önce ve Sonra

Tedaviden önce veya sonra yapmanız gerekenleri bu bölümde bulabilirsiniz. Aklınıza takılanları bize çekinmeden sorabilirsiniz.